zondag, 8 december 2019

Courgette met citroen

Fris van smaak
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
0-15 minuten
Ingrediënten:
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1-2 courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • Citroensap

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Laat ze afkoelen.
  2. Was de courgettes en halveer ze in de lengte. Snijd de helften in smalle plakken.
  3. Maak de knoflook schoon en snijd het teentje in plakjes.
  4. Verwarm de olie en bak hierin de courgette en de knoflook in enkele minuten gaar.
  5. Maak de groente op smaak met de geraspte citroenschil en wat citroensap. Strooi er de pijnboompitten over.

Menusuggestie

Lekker met biefstuk en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig:

  • 2 biefstukjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 kleine aardappelen

Voedingswaarde per persoon

Energie:
440 kcal
Eiwit:
30 gram
Koolhydraten:
35 gram
Vet:
20 gram
Verzadigd vet:
3 gram
Vezels:
4 gram
Zout:
0,2 gram

Bron(nen):