woensdag, 28 oktober 2020

Courgette met een kruimellaagje en aardappelpuree

Heerlijk gebruik van vega-gehakt.

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 theelepel oregano
  • 1-2 dunne courgettes
  • 500 gram aardappelen
  • 2 volkoren boterhammen
  • 10 hazelnoten
  • 150 gram vegetarisch gehakt
  • 150 ml halfvolle melk
  • Nootmuskaat

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 180° C.
  2. Pers het teentje knoflook boven de tomatenblokjes uit. Voeg de oregano en wat peper toe.
  3. Maak de courgettes schoon. Snijd de courgettes in halve plakjes.
  4. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in een bodempje water in 20 minuten gaar.
  5. Snijd de korstjes van het brood. Maal het brood met de hazelnoten grof en meng er het vegetarische gehakt door.
  6. Doe de groente in een ovenvaste schaal en verdeel het kruimelmengsel er over. Laat de groente in de hete oven in ca. 20 minuten gaar worden en bruin kleuren.
  7. Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree en geef dit bij de groente.

Ingrediënten over?

Hazelnoten:
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar hazelnoten, pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
595 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
70 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
15 gram
Zout
1,6 gram
Trefwoorden: