Courgette-tomatengratin met macaroni

Getty Images

De zelfgemaakte basilicumsaus maakt het gerecht nog lekkerder.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 2 sneetjes volkorenbrood
  • 2 dunne courgettes
  • 150 gram kerstomaatjes
  • 2 eieren
  • 50 ml halfvolle melk
  • 50 gram geraspte belegen 30+ kaas
  • 120 gram volkoren macaroni
  • ½ bosje basilicum
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel pijnboompitten

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 190° C.
  2. Rooster het brood en verkruimel het tot grof kruim of verkruimel 2 volkoren beschuiten.
  3. Was de courgettes, halveer ze in de lengte en snijd ze in plakken van ± ½ cm.
  4. Was de tomaatjes en halveer ze.
  5. Klop de eieren los met de melk en wat peper.
  6. Schik de groente in een ovenvaste schaal en schenk de eieren er over.
  7. Meng 3/4 van de geraspte kaas met het broodkruim en strooi dit er over.
  8. Laat het gerecht in de hete oven in ca. 20 minuten gaar worden en bruin kleuren.
  9. Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  10. Was de basilicum. Pureer de basilicum met 2 eetlepels water, de olijfolie, de pijnboompitten en de rest van de kaas tot een saus.
  11. Meng de basilicumsaus door de macaroni en geef dit bij de gratin.

Ingrediënten over?

Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Voedingswaarden

Energie 
600kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Zout 
1100 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum