Courgetterolletjes met spinazie en ricotta

Recept uit het boek Lekker Gezond! van Ellemieke Vermolen

courgetterolletjes
Mitchell van Voorbergen

Ellemieke Vermolen heeft een nieuw kookboek gemaakt: Lekker Gezond! * Het makkelijke familiekookboek. In het boek vind je niet alleen 80 recepten, maar ook tips en trucs om je kind(eren) meer groente te laten eten. Snel en makkelijk! Zoals deze courgetterolletjes met spinazie en ricotta bijvoorbeeld. Een klein voorproefje uit het boek.

Voor 4 personen / bereidingstijd: 20 -25 minuten / oventijd: 12 -15 minuten

NODIG:

  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie, om in te bakken
  • 500 g spinazie (vers of uit de diepvries)
  • 250 g ricotta
  • Italiaanse kruiden, naar smaak
  • beetje nootmuskaat, naar smaak (optioneel)
  • zout en peper
  • 1 grote courgette
  • ½ fles passata (à 345 g, zonder toegevoegde suikers)
  • 1 grote bol mozzarella

EXTRA NODIG:

  • knoflookpers (optioneel)
  • koekenpan
  • mandoline of dunschiller
  • ovenschaal

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Pel de ui en knoflook. Snipper de ui en hak of pers de knoflook. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook 3-4 minuten.

Voeg de spinazie toe en roerbak tot hij is geslonken. Doe dan de ricotta erbij en breng op smaak met de Italiaanse kruiden, eventueel nootmuskaat en wat zout en peper.

Snijd de courgette met een mandoline of dunschiller in dunne, lange plakken.

Leg een dunne plak courgette op een snijplank en leg op 4-5 cm van de onderkant een flinke lepel van het spinaziericottamengsel. Rol de plak voorzichtig op en herhaal met de rest van de courgetteplakken en de vulling.

Verdeel de passata over de bodem van de ovenschaal en bestrooi met Italiaanse kruiden naar smaak. Leg de rolletjes strak naast elkaar in de passata.

Snijd de mozzarella in dunne plakjes en verdeel ze over de courgetterolletjes. Zet de ovenschaal in de oven en gaar de rolletjes 12-15 minuten.

Auteur