 
Getty Images
      
  Authentiek en eenvoudig
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  0-15 minuten
          Ingrediënten
- Stukje ui
- ½ courgette
- 1 eetlepel olijfolie
- ¼ (groente)bouillontablet met minder zout
- 4 takjes peterselie
- 1 eetlepel olijventapenade
Voedingswaarden
    Energie 
              
  80kcal
          
    Eiwit 
              
  1 gram
          
    Koolhydraten 
              
  3 gram
          
    Vezels 
              
  1 gram
          
    Vet 
              
  7 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  1 gram
          
    Zout 
              
  200 milligram
          Bereiding
- Snijd het stukje ui klein.
- Maak de courgette schoon en snijd hem in blokjes.
- Fruit de ui in de olie glazig.
- Voeg de courgette toe met de bouillon en breng dit aan de kook.
- Kook de courgette in 5 minuten gaar.
- Hak de olijven en de peterselie grof.
- Pureer de soep in een keukenmachine of met een staafmixer.
- Verwarm de soep weer en maak hem op smaak met wat peper.
- Verdeel de soep over 2 kommen en schep de tapenade er op en strooi de peterselie er over.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht een schnitzel, groene kool en risotto met paddenstoelen.
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Tapenade:
Gebruik een schone lepel om wat van de tapenade uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar de tapenade in het gesloten bakje maximaal 4 dagen in de koelkast.
Besmeer een volkorenboterham met tapenade en leg er plakken komkommer op. Tapenade is ook lekker in een rauwkostsalade.
 
 
 
 
 
 
 
