maandag, 26 oktober 2020

Courgettesoep met olijven

Authentiek en eenvoudig

Ingrediënten

  • Stukje ui
  • ½ courgette
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ¼ (groente)bouillontablet met minder zout
  • 4 takjes peterselie
  • 1 eetlepel olijventapenade

Bereiding

  1. Snijd het stukje ui klein.
  2. Maak de courgette schoon en snijd hem in blokjes.
  3. Fruit de ui in de olie glazig.
  4. Voeg de courgette toe met de bouillon en breng dit aan de kook.
  5. Kook de courgette in 5 minuten gaar.
  6. Hak de olijven en de peterselie grof.
  7. Pureer de soep in een keukenmachine of met een staafmixer.
  8. Verwarm de soep weer en maak hem op smaak met wat peper.
  9. Verdeel de soep over 2 kommen en schep de tapenade er op en strooi de peterselie er over.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht een schnitzel, groene kool en risotto met paddenstoelen.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Tapenade:
Gebruik een schone lepel om wat van de tapenade uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar de tapenade in het gesloten bakje maximaal 4 dagen in de koelkast.
Besmeer een volkorenboterham met tapenade en leg er plakken komkommer op. Tapenade is ook lekker in een rauwkostsalade.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
80 kcal
Eiwit
1 gram
Koolhydraten
3 gram
Vet
7 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
1 gram
Zout
0,2 gram