zondag, 8 december 2019

Courgettesoep met pesto

Licht voorgerecht
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15-30 minuten
Ingrediënten:
  • Stukje ui
  • 1 kleine courgette
  • 1 eetlepel pesto
  • 2 dl (groente)bouillon (van tablet)
  • 6 sprietjes bieslook

Bereiding

  1. Snijd het stukje ui klein.
  2. Was de courgette en snijd hem in blokjes.
  3. Fruit de ui zacht in de pesto.
  4. Voeg de blokjes courgette toe met de bouillon en kook dit in 15 minuten gaar.
  5. Was de bieslook en knip de sprieten klein.
  6. Pureer de courgettemassa in de keukenmachine, met de staafmixer of door een zeef.
  7. Breng de puree weer aan de kook en garneer met de bieslook.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
65 kcal
Eiwit:
2 gram
Koolhydraten:
3 gram
Vet:
5 gram
Verzadigd vet:
5 gram
Vezels:
1 gram
Zout:
1 gram

Bron(nen):