dinsdag, 1 december 2020

Courgettespaghetti met zalm

Met een zelfgemaakte saus van tomaat, knoflook, ui en oregano.

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • zout
  • oregano
  • 1 courgette
  • 300 gram diepvries doperwten
  • 150 gram gerookte zalm
  • basilicumblaadjes

Bereiding

  1. Pel de knoflook en de ui. Snijd de knoflook in plakjes en de ui in snippers.
  2. Verwarm de olie en fruit hierin de knoflook en de ui zacht.
  3. Voeg de tomatenblokjes, wat peper en oregano toe en laat de saus 10 minuten zacht koken.
  4. Was de courgette en verwijder de steelaanzet. Snijd de courgette met een spiraalapparaat, een mandoline of een mes in smalle reepjes.
  5. Kook de doperwten in een bodempje water in 2 minuten gaar.
  6. Kook de courgettespaghetti in ruim water in 1 minuut gaar. Laat direct in een vergiet uitlekken.
  7. Snijd de zalm in stukjes.
  8. Schep de zalm en de courgettespaghetti door de saus en warm even door.
  9. Strooi er royaal gewassen basilicum over en geef de doperwten er bij.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van verpakte zalm het etiket.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
455 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
35 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
10 gram
Zout
2,5 gram