
Getty Images
Ras el hanout is een Marokkaanse kruidenmix die veel smaak geeft aan de couscous.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 eetlepel rozijnen
- 150 gram volkoren couscous
- ¼ groentebouillontablet met minder zout
- 1 dunne prei
- 1 courgette
- 1 winterwortel
- 150 gram tofu
- 2-3 theelepels ras el hanout
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel komijnzaad
Voedingswaarden
Energie
540kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
200 milligram
Bereiding
- Was de rozijnen.
- Doe de couscous en de rozijnen in een kom.
- Breng 300 ml water aan de kook en los hierin het stukje bouillontablet op.
- Schenk de bouillon over de couscous en roer dit met een vork er door. Laat de couscous afgedekt 5 minuten wellen.
- Maak de groente schoon. Snijd de prei in smalle ringen. Halveer de courgette en de wortel in de lengte en snijd de helften in dunne plakjes.
- Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met ras el hanout.
- Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de prei met ras el hanout zacht. Voeg de courgette en de wortel toe en smoor de groente net gaar.
- Bak de tofu met het komijnzaad in de rest van de olie bruin.
- Meng de tofu en de couscous door de groente en maak het op smaak met wat peper of paprikapoeder.