
Getty Images
Een fijn couscousrecept dat je zo op tafel tovert.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 eetlepel rozijnen
- ¼ bouillontablet met minder zout
- 150 gram volkoren couscous
- 2 eetlepels olijfolie
- 150 gram varjensvleesreepjes
- Ca. 1 eetlepel shoarmakruiden zonder zout
- 400 gram roerbakgroente cayennepeper
Voedingswaarden
Energie
530kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1000 milligram
Bereiding
- Was de rozijnen.
- Breng 250 ml water aan de kook en los het stukje bouillontablet er in op.
- Schenk dit over de couscous en voeg de rozijnen toe. Laat dit 10 minuten afgedekt wellen. Roer de couscous met een vork los.
- Verwarm de olie in een wok of braadpan en bak hierin het vlees met de shoarmakruiden gaar en bruin.
- Voeg de groente toe en roerbak dit mee gaar.
- Doe de couscous erbij en warm het geheel goed door.
- Maak het gerecht op smaak met eventueel wat cayennepeper.
Ingrediënten over?
Voorverpakte gesneden groente:
Gebruik gesneden groente niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum is verstreken.
Bewaar een aangebroken verpakking gesneden groente in de koelkast. Heb je het de volgende dag niet nodig, vries het dan in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries. Of bak de rest en eet het op brood of verwerkt in een omelet.
Bron
- Voedingscentrum