maandag, 6 juli 2020

Couscoussalade met makreel

Luchtig zomers visje

Ingrediënten

  • ¼ bouillontablet
  • 150 gram couscous
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 bosuitje
  • 4 takjes platte peterselie
  • 200 gram gestoomde makreel
  • 3 tomaten
  • 2 geroosterde paprika's (pot)

Bereiding

  1. Breng 2½ dl water met het stukje bouillontablet aan de kook en schenk dit over de couscous. Laat de couscous wellen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Boen de limoen goed schoon. Rasp wat van de schil af. Pers 1 helft van de limoen uit. Snijd de andere helft in partjes.
  3. Klop een dressing van het limoensap, de geraspte schil, de olie en wat peper.
  4. Meng dit met een vork door de couscous.
  5. Maak het bosuitje schoon en snijd het klein.
  6. Was de peterselie en knip de blaadjes klein.
  7. Meng de bosui en de peterselie door de couscous.
  8. Verdeel de makreel in stukjes en schep ze door de couscous.
  9. Maak de tomaten schoon en snijd ze in parten.
  10. Snijd de paprika’s in repen.
  11. Garneer de couscous met de parten tomaat, de paprika en de partjes limoen.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
655 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
30 gram
Verzadigd vet
6 gram
Vezels
7 gram
Zout
1,34 gram
Trefwoorden: