Couscoussalade met sinaasappel-mosterd aubergine en verse tijm

couscoussalade
Purple Pride en Maille

Zin in een verrassende salade? Dan zit je met deze couscoussalade goed! De aubergine krijgt in de grillpan een heerlijke structuur. Geniet van de combinatie van gegrilde aubergine en sinaasappel-mosterd marinade, walnoten en verse tijm!

Bereiding

Ingrediënten

  • 2 aubergines, in plakjes
  • 1 el Maille Dijon Originale
  • 2 sinaasappels, sap en rasp
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 5 g tijm, geritst
  • 300 g couscous
  • 100 g baby spinazie
  • 2 bosuien, in dunne ringen
  • 1 venkel, in hele dunne plakjes (bijvoorbeeld met een mandoline of dunschiller)
  • 2 avocado’s, in blokjes
  • 40 g walnoten, grofgehakt
  • extra vierge olijfolie
  • zonnebloemolie
  • zout en peper


Bereidingswijze
1.    Besprenkel de aubergineplakjes aan beide kanten met zout en laat 20 minuten intrekken. Dep daarna af met keukenpapier.
2.    Bereid de couscous volgens de verpakking, maar pers een halve sinaasappel uit in het kokend water en breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel daarna afkoelen.
3.    Maak ondertussen de sinaasappel-mosterd marinade. Meng de Dijonmosterd met de rest van het sinaasappelsap, de sinaasappelrasp, knoflook, tijm en twee eetlepels extra vierge olijfolie. Proef en breng op smaak met zout en peper.
4.    Verwarm een grillpan met zonnebloemolie op middelhoge temperatuur. Bak de aubergines 5 minuten per kant tot ze gaar zijn en mooie grillstrepen zijn ontstaan. Leg ze vervolgens in de marinade en laat een kwartier intrekken.
5.    Meng de couscous met de baby spinazie, bosuien, venkel, avocadoblokjes en de helft van de walnoten.
6.    Verdeel de couscoussalade en aubergine over de borden. Garneer met walnoten en serveer met de overgebleven marinade en eventueel wat extra sinaasappelrasp.

 

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Maille.

 

Auteur