maandag, 30 november 2020

Couscoussalade van de Ivoorkust

Heerlijke couscoussalade met tonijn. Gebruik verse koriander of selderij om de salade lekker op smaak te brengen.

Ingrediënten

  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 200 gram Mexico groentemix, diepvries
  • 150 gram volkoren (parel) couscous
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel olie
  • 2-3 eetlepels citroensap
  • peper
  • 150 gram wortels of 1 zakje worteljulienne
  • 1 blikje tonijn naturel (op water)
  • 6 takjes koriander of 4 takjes selderij
  • ijsbergsla

Bereiding

  1. Breng 250 ml water aan de kook en los hierin het stukje bouillontablet op.
  2. Kook de groentenmix enkele minuten in weinig bouillon en laat de groente afkoelen.
  3. Doe de couscous in een kom. Schenk alle bouillon over de couscous en roer dit met een vork erdoor. Laat de couscous afgedekt 5 minuten wellen. Of kook de parelcouscous 10 minuten in de bouillon.
  4. Pers het teentje knoflook uit en snijd de sjalot klein.
  5. Roer er de olie, citroensap en peper door en meng dit door de couscous. Laat de couscous afkoelen.
  6. Maak de wortels schoon en snijd ze in heel dunne plakjes of rasp de wortels grof.
  7. Laat de tonijn uitlekken en verdeel het in stukjes.
  8. Was de koriander of selderij en knip de blaadjes klein.
  9. Meng alles door de couscous en maak het geheel op smaak met peper en eventueel nog wat citroensap.
  10. Geef de couscous in grote kommen of in grote bladen ijsbergsla.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
525 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
70 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,9 gram