Crêpe met fruit

Getty Images

Verwen jezelf in het weekend!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram druiven zonder pit
  • 1 sinaasappel
  • 1 peer
  • citroensap
  • 1 kiwi
  • 2 eiwitten
  • 2 eetlepels maïzena
  • olie

Bereiding

  1. Maak het fruit schoon en snijd het klein.
  2. Druppel wat citroensap over de peer om verkleuren te voorkomen.
  3. Roer het eiwit los enmaak er met de maïzena en 2 eetlepels water een glad beslagje van.
  4. Bestrijk een kleine koekenpanmet wat olie en verwarmde pan.
  5. Giet de helft van het beslag erin, maar bedek niet de hele bodem. Laat het in enkele seconden stollen en laat het op keukenpapier glijden.
  6. Bak zo ook de tweede crêpe.
  7. Leg ze op borden, verdeel het fruit er over en sla ze dubbel. 

Tip

Snijd het kleine pannenkoekje in de vorm van een hart of maak er met jam of fruit een hart op.

Voedingswaarden

Energie 
180kcal
Eiwit 
5 gram
Koolhydraten 
30 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
3 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
150 milligram
Auteur