dinsdag, 2 juni 2020

Crostini met appel, brie en tijm

Een heerlijke lunch uit de oven
Aantal personen:
4
Ingrediënten:
  • 8 sneetjes ciabatta
  • 8 plakjes brie (0,5 cm)
  • 1 appel (Gala), in dunne plakjes
  • olijfolie extra vergine, voor het besprenkelen
  • honing, voor het besprenkelen
  • 4 takjes verse tijm, zonder dikke houtige stengels
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Bereiding

Verhit de oven tot 180 °C en bekleed een grote bakplaat met bakpapier.

Leg de ciabattasneetjes op de bakplaat en leg de brieplakjes en een paar appelplakjes erop. Besprenkel ze met een beetje olijfolie.

Zet ze in de oven tot de kaas is gesmolten en het brood is geroosterd.

Haal de crostini uit de oven en besprenkel ze met de honing, leg er wat tijmtakjes op, bestrooi ze met zout en peper en zet ze heet op tafel.

Dit recept is afkomstig uit Het love & lemons kookboek.