Crostini met paprika en sardinepuree

Getty Images

Een heerlijk knapperig broodje met vis en groente. Een goed begin van je maaltijd.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 minuten

Ingrediënten

  • 2 sardines uit blik
  • Citroensap
  • ½ gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
  • 4 sneetjes volkoren stokbrood of 2 volkoren boterhammen
  • ½ teentje knoflook
  • ½ eetlepel olijfolie

Bereiding

  1. Verwijder van de sardines de ruggengraat en prak het visvlees fijn.
  2. Maak het pittig op smaak met wat peper en een drup citroensap.
  3. Snijd de paprika in reepjes.
  4. Bestrijk het brood met het halve knoflookteentje en druppel er wat olie over.
  5. Rooster het brood onder de grill lichtbruin.
  6. Beleg het brood met sardinepuree en reepjes paprika.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht entrecotes met kruidenjus, worteltjes en
aardappelen.

Ingrediënten over?

Gegrilde paprika:
Bewaar gegrilde paprika’s na het openen van de verpakking nog maximaal 2 dagen in de koelkast.
Gebruik een schone vork om ze uit de verpakking te nemen, dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Gebruik gegrilde paprika’s op brood of in een salade.

Voedingswaarden

Energie 
135kcal
Eiwit 
6 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
5 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
500 milligram
Auteur