vrijdag, 3 juli 2020

Curryvlees met zoete aardappel en sperziebonensalade

Aziatische dressing door de boontjes

Ingrediënten

  • ½ eetlepel currypasta
  • ½ limoen
  • 2 eetlepels olie
  • 2 kleine bieflapjes
  • 400 gram sperziebonen
  • 3 eetlepels kokosmelk
  • 1 eetlepel vissaus
  • 400 gram zoete aardappel

Bereiding

  1. Maak een marinade van de currypasta, ½ eetlepel limoensap en ½ eetlepel olie.
  2. Snijd de bieflapjes in repen, schep de marinade er door en laat het vlees afgedekt in de koelkast 1 uur marineren.
  3. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal. Kook de sperziebonen in ca. 8 minuten net gaar.
  4. Maak een dressing van wat geraspte limoenschil, ½ eetlepel limoensap, de kokosmelk en de vissaus.
  5. Meng de dressing door de nog warme sperziebonen en laat dit afkoelen.
  6. Boen de aardappelen onder stromend water schoon. Kook de aardappelen 15 minuten in weinig water.
  7. Snijd de aardappelen in dikke plakken en bestrijk ze met een beetje olie.
  8. Rooster de plakken aardappel op de barbecue of onder de grill aan beide zijden bruin.
  9. Rooster het vlees in 3 minuten in een koekenpan met een antiaanbakbodem of in een schaaltje op de barbecue bruin.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
635 kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
8 gram
Vezels
15 gram
Zout
1,45 gram