vrijdag, 4 december 2020

Doperwtjes met gember

Dit doperwtjesgerecht staat binnen een kwartier op tafel.

Ingrediënten

  • Stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 1 bolletje gember op siroop
  • 1 bosuitje
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 400 gram doperwtjes (vers of diepvries)

Bereiding

  1. Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
  2. Snijd het gemberbolletje heel fijn.
  3. Maak het bosuitje schoon en snijd het in smalle ringen.
  4. Fruit de bosui met de geraspte gember in de margarine zacht.
  5. Voeg de doperwtjes toe met een paar lepels water en de gember.
  6. Smoor de doperwtjes in een paar minuten gaar.

Menusuggestie

Lekker met een kipfilet en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 kleine kipfilets
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 aardappelen

Ingrediënten over?

Bosuitjes:
Bewaar hele bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
580 kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
65 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,2 gram