zondag, 27 september 2020

Down Underburger met ananas-kruidensalsa

Een gekruide burger met pittige ananas-salsa.

Ingrediënten

  • 1 sneetje (oud) volkorenbrood
  • 1 ui
  • 150 gram mager rundergehakt
  • 1 theelepel oregano
  • 2 schijven verse ananas
  • 1 rood pepertje
  • 6 takjes selderij
  • Ijsbergsla
  • 4 volkoren broodjes

Bereiding

  1. Snijd de korsten van het brood en week het brood in 3 eetlepels water.
  2. Maak de ui schoon en rasp de helft fijn. Snijd de andere helft in ringen.
  3. Maak het gehakt aan met het geweekte brood, de geraspte ui, paprikapoeder, peper en wat oregano.
  4. Vorm er 4 platte schijven van. Laat de hamburgers afgedekt een half uur in de koelkast opstijven.
  5. Snijd de ananas in kleine stukjes.
  6. Maak het pepertje schoon en verwijder de zaadlijsten en pitjes. Snijd het pepertje in reepjes.
  7. Was de selderij en knip het klein.
  8. Meng de reepjes peper en de selderij door de ananas.
  9. Was de slabladen en dep ze droog.
  10. Verwarm een grillpan of grill en bak hierop de uienringen goudbruin.
  11. Snijd de broodjes open en rooster de snijkanten op de grillpan krokant. Bak de burgers in ca. 12 minuten aan beide kanten bruin en gaar.
  12. Beleg de broodjes met sla, wat ananas-kruidensalsa een burger en de uienringen.

Menusuggestie

Lekker met een wortelsalade.

Hiervoor heb je nodig...

Ingrediënten over?

Ananas:
Ananas komt uit een tropisch klimaat en kan niet goed tegen de kou. Bewaar een ananas buiten de koelkast op een droge plek tot ongeveer 7 dagen. Gebruik een stuk verse ananas in een fruit- of groentesalade. Bewaar een rest afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
565 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
60 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
5 gram
Vezels
10 gram
Zout
1,7 gram