donderdag, 3 december 2020

Drie bonensalade

Vlees is niet meer nodig met deze frisse bonensalade en knapperige radijsjes.

Ingrediënten

  • 300 gram sperziebonen
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • Ca. 2 eetlepels azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • peper
  • 1 klein blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • 1 kleine pot of blik reuze bonen of witte bonen
  • 1 bos radijs

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal. Kook de sperziebonen in 8 -10 minuten gaar.
  2. Pel de sjalot en de knoflook en snijd dit klein.
  3. Maak een dressing van de sjalot, de knoflook, de olie, azijn, 1 eetlepel water, de mosterd en peper.
  4. Spoel de kidneybonen en witte bonen in een vergiet onder de kraan af en laat ze goed uitlekken.
  5. Meng de dressing door de sperziebonen, kidneybonen en witte bonen en laat dit op een koele plaats een half uur intrekken.
  6. Was de radijs onder stromend water en snijd de radijs in vieren.
  7. Schep de radijs door het bonenmengsel.

Ingrediënten over?

Sjalot
Een sjalot heeft een fijnere smaak dan een ui. Bewaar sjalotjes buiten de koelkast op een donkere, droge plek.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
455 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
25 gram
Zout
1,8 gram