maandag, 28 september 2020

Drumsticks in pittige tomatensaus

De drumsticks stoof je gaar in de tomatensaus, zo wordt hij extra mals.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • ½ rode peper
  • 4 drumsticks
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • ¼ (kippen)bouillontablet met minder zout
  • 1 laurierblad

Bereiding

  1. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  2. Snijd het stukje peper klein en verwijder de pitjes.
  3. Verwijder het vel van de drumstick.
  4. Bestrooi de drumsticks met peper en bak ze in de hete olie aan alle kanten bruin.
  5. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  6. Fruit de ui en de tomatenpuree kort mee.
  7. Voeg de peper toe met 250 ml water, het bouillontablet en het laurierblad.
  8. Stoof de drumsticks in 40 minuten in de saus gaar.
  9. Verwijder het laurierblad.

Menusuggestie

Lekker met gestoofde courgettes en volkorenmacaroni.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 courgettes
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram volkoren macaroni

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Drumsticks:
Bewaar rauwe drumsticks afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries de kip eventueel in. Verpak de drumsticks in diepvrieszakjes of –doosjes en bewaar ze maximaal 9 maanden in de diepvries.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
610 kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
60 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
9 gram
Zout
0,4 gram