maandag, 26 oktober 2020

Duitse biefstuk

Laat het u smaken!

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 1 eidooier
  • 200 gram gehakte biefstuk of tartaar
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

1. Maak de ui schoon.
2. Snijd een klein stukje ui heel fijn en de rest in normale snippers.
3. Maak het vlees aan met de fijngesneden ui, de eidooier, peper en weinig zout.
4. Vorm er 2 schijven van en bak ze in de hete margarine in ca. 6 minuten bruin.
5. Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
6. Bak de rest van de ui in de achtergebleven margarine goudbruin.
7. Maak de ui op smaak met peper en een beetje zout en schep het over het vlees.

Menusuggestie

Lekker met witlof en aardappelen. Hiervoor heb je nodig:

  • 6 kleine aardappelen
  • 600 gram witlof

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
245 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
3 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
1 gram