dinsdag, 7 april 2020

Eendenborst met sinaasappelsaus

De sinaasappelsaus geeft de eend een heerlijke citrussmaak.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 2 eendenborstfilets
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 dl bouillon met minder zout
  • 1 sinaasappel

Bereiding

  1. Snijd het vel van de eendenborst in een ruitpatroon in.
  2. Bestrooi de filets met een beetje peper.
  3. Verwarm de margarine en bak hierin het vlees aan de velkant in ± 5 minuten bruin.
  4. Keer het vlees en laat het in ± 15 minuten totaal van binnen rosé bakken.
  5. Pers de helft van de sinaasappel uit en snijd het vruchtvlees van de andere helft in stukjes.
  6. Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
  7. Giet het grootste deel van het vet uit de pan.
  8. Schenk de bouillon in de pan en roer het aanbaksel los. Voeg het sap toe en breng dit aan de kook. Kook de saus enigszins in.
  9. Maak de saus eventueel op smaak met peper.
  10. Snijd de eendenborstfilets in plakjes, verdeel ze over 2 warme borden en druppel de saus er omheen.

Menusuggestie

Lekker met gestoofde wortel en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Sinaasappel: citrusvruchten kun je het beste koel en donker, buiten de koelkast bewaren.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
760 kcal
Eiwit:
20 gram
Koolhydraten:
55 gram
Vet:
50 gram
Verzadigd vet:
15 gram
Vezels:
10 gram
Zout:
0,5 gram