Eendenborst met sinaasappelsaus

Getty Images

De sinaasappelsaus geeft de eend een heerlijke citrussmaak.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 2 eendenborstfilets
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 dl bouillon met minder zout
  • 1 sinaasappel

Bereiding

  1. Snijd het vel van de eendenborst in een ruitpatroon in.
  2. Bestrooi de filets met een beetje peper.
  3. Verwarm de margarine en bak hierin het vlees aan de velkant in ± 5 minuten bruin.
  4. Keer het vlees en laat het in ± 15 minuten totaal van binnen rosé bakken.
  5. Pers de helft van de sinaasappel uit en snijd het vruchtvlees van de andere helft in stukjes.
  6. Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
  7. Giet het grootste deel van het vet uit de pan.
  8. Schenk de bouillon in de pan en roer het aanbaksel los. Voeg het sap toe en breng dit aan de kook. Kook de saus enigszins in.
  9. Maak de saus eventueel op smaak met peper.
  10. Snijd de eendenborstfilets in plakjes, verdeel ze over 2 warme borden en druppel de saus er omheen.

Menusuggestie

Lekker met gestoofde wortel en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Sinaasappel: citrusvruchten kun je het beste koel en donker, buiten de koelkast bewaren.

Voedingswaarden

Energie 
760kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
50 gram
Verzadigd vet 
15 gram
Zout 
500 milligram
Auteur