vrijdag, 4 december 2020

Eiercurry met volkoren brood

In een half uur naar India!

Ingrediënten

  • 4 dikke sneden volkorenbrood
  • 4 eieren
  • 1 ui
  • Stukje prei
  • 1 eetlepel olie
  • ½ eetlepel currypasta (pot)
  • 4 takjes koriander
  • 4 bladen ijsbergsla
  • 4 eetlepels halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Kook de eieren in 9 minuten hard.
  2. Maak de ui en de prei schoon. Snijd de ui in snippers en de prei in smalle ringen.
  3. Fruit de ui en de prei in de olie zacht.
  4. Voeg de currypasta toe en bak dit zacht mee.
  5. Was de koriander en knip het kruid klein.
  6. Was de ijsbergsla en snijd de bladen in smalle repen.
  7. Pel de eieren en hak ze in stukjes.
  8. Roer de stukjes ei door de curry en verwarm dit al roerend met de yoghurt. Beleg het brood met de ijsbergsla.
  9. Roer de koriander door de eicurry en verdeel dit over de boterhammen.

Menusuggestie

Lekker met een gemengde sla met radijs.
 

Hiervoor heb je nodig...

  • 200 gram gemengde sla (bladsla, komkommer, tomaat)
  • 1 bosje radijs
  • 1 eetlepel olie
  • citroensap

Ingrediënten over?

Currypasta:
Gebruik een schone lepel om wat van de currypasta uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar de currypasta altijd in de koelkast. De currypasta Is ongeveer 2 maanden houdbaar.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15 tot 30 minuten
Energie
545 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
6 gram
Vezels
10 gram
Zout
1,5 gram