Eieren in kokossaus

Tropische traktatie
Ingrediënten
- 3 eieren
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- halve eetlepel kerriepoeder
- Mespunten gemalen koriander (ketoembar)
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 dl groentebouillon
- halve eetlepel maïzena
- halve dl kokosmelk
- 3 takjes selderij
Bereiding
1. Kook de eieren in 9 minuten hard.
2. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein.
3. Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig.
4. Fruit de kerrie, de koriander en het gemberpoeder mee.
5. Roer de maïzena met de bouillon glad en schenk dit bij de ui.
6. Voeg de kokosmelk toe en breng de saus aan de kook.
7. Maak de saus op smaak met peper en weinig zout.
8. Pel de eieren en snijd ze in parten.
9. Schep de parten ei door de saus en strooi er klein geknipte selderij over.
Menusuggestie
Lekker met sperziebonen en mihoen. Hiervoor heb je nodig:
- 400 gram sperziebonen
- 6 opscheplepels mihoen
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Energie |
505 kcal
|
---|---|
Eiwit |
20 gram
|
Koolhydraten |
65 gram
|
Vet |
20 gram
|
Verzadigd vet |
7 gram
|
Vezels |
8 gram
|
Zout |
0,86 gram
|