maandag, 30 november 2020

Eieren in kruidensaus

De eieren serveer je in een tropisch kruidensausje

Ingrediënten

  • 400 gram sperziebonen
  • 150 gram volkoren noedels
  • 3 eieren
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • ½ eetlepel kerriepoeder
  • mespunt gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • ½ eetlepel maizena
  • 1 eetlepel kokosmelk
  • 3 takjes selderij
  • 6 takjes koriander

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon.
  2. Kook de sperziebonen in een bodempje water in 10 minuten gaar.
  3. Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  4. Kook de eieren hard.
  5. Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
  6. Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig.
  7. Fruit de kerrie, de koriander en het gemberpoeder mee.
  8. Roer de maïzena met 100 ml water glad en schenk dit bij de ui.
  9. Voeg de kokosmelk toe en breng de saus aan de kook.
  10. Maak de saus op smaak met peper.
  11. Pel de eieren en snijd ze in parten.
  12. Was de selderij en de koriander en knip het klein.
  13. Schep de parten ei door de saus en strooi de kruiden erover. Geef de sperziebonen en noedels erbij.

Ingrediënten over?

Kokosmelk:
Bewaar een rest kokosmelk in een goed afsluitbaar koelkastdoosje en bewaar het maximaal 4 dagen in de koelkast. In de diepvries is kokosmelk nog 3 maanden houdbaar.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
490 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
60 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,3 gram