zaterdag, 14 december 2019

Ensalada Valenciana

Deze snelle salade heeft een pittige smaak dankzij de jalapeñopeper.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
0-15 minuten
Ingrediënten:
  • 1 ei
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Citroensap
  • 1 bruine of volkoren boterham
  • 1 teentje knoflook
  • IJsbergsla
  • 1 sinaasappel
  • 1 jalapeñopeper of groene peper uit potje

Bereiding

  1. Kook het ei in 9 minuten hard en laat het afkoelen.
  2. Wrijf de eidooier door een zeef. Hak het eiwit fijn.
  3. Klop de eidooier met de olie, citroensap en wat tot een saus.
  4. Rooster het brood goudbruin. Bestrijk het brood met het opengesneden teentje knoflook. Snijd het brood in blokjes en verdeel ze over 2 borden.
  5. Was de sla en scheur de blaadjes klein.
  6. Schil de sinaasappel dik en snijd hem in plakken. Halveer ze.
  7. Snijd de peper in dunne schuine plakjes.
  8. Verdeel dit over de borden en schep het sausje er over.
  9. Strooi het gehakte eiwit er over.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht biefstuk met paprikasaus, broccoli en
aardappelen.

Ingrediënten over?

Jalapeñopepers
Gebruik een schone lepel of vork om de pepers uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot Jalapeñopepers is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
165 kcal
Eiwit:
6 gram
Koolhydraten:
15 gram
Vet:
8 gram
Verzadigd vet:
2 gram
Vezels:
3 gram
Zout:
0,3 gram