
Getty Images
Zelf wraps maken is helemaal niet moeilijk. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 100 gram volkorenmeel
- 75 gram bloem
- 3 eetlepels olijfolie
- ca. 100 ml water
- Citroensap
- (gerookt) paprikapoeder
- 100 gram varkenspoelet
- ½ komkommer
- 100 ml halfvolle yoghurt
- 2 teentjes knoflook
- Mespunt gemalen komijn
- 1 (rode) ui
- 1 paprika
- 2 tomaten
- 1 klein blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 220 gram)
Voedingswaarden
Energie
630kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
85 gram
Vezels
20 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
600 milligram
Bereiding
- Meng het volkorenmeel en de bloem in een kom.
- Voeg 2 eetlepels olijfolie en het water toe en kneed er een soepel deeg van. Voeg eventueel nog wat water of wat bloem toe.
- Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 30 minuten (of langer) rusten.
- Verdeel het deeg in 4 bolletjes. Rol elk bolletje op een met bloem bestoven aanrecht of op een siliconen bakmat dun uit.
- Verwarm een droge koekenpan en bak de wrap in enkele minuten aan beide zijden gaar maar niet bruin. Neem de wrap uit de pan. Bak zo ook de andere wraps.
- Meng wat citroensap, gerookt paprikapoeder en peper door het varkenspoelet en zet dit 20 minuten afgedekt in de koelkast.
- Was de komkommer en rasp hem. Druk er wat vocht uit.
- Meng de geraspte komkommer met de yoghurt en maak dit op smaak met 1 uitgeperst teentje knoflook, wat peper en gemalen komijn.
- Maak de groente schoon. Snijd het andere teentje knoflook en de ui in snippers, de paprika en de tomaten in blokjes.
- Laat de kidneybonen uitlekken en spoel ze af.
- Verwarm 1 eetlepel olie in een braadpan en bak hierin het vlees bruin.
- Bak de ui en de knoflook even mee. Voeg de paprika en tomaten toe en stoof dit een paar minuten.
- Meng er de kidneybonen door en warm het geheel goed door.
- Verwarm eventueel de tortilla’s in een droge koekenpan of de magnetron en vul ze met het mengsel en een schepje van de komkommer-yoghurtsaus.
Ingrediënten over?
Komkommer:
Het verpakken van komkommer in folie voorkomt uitdroging. Bewaar komkommer in het plastic folie bij kamertemperatuur maximaal 2 weken. Een aangesneden komkommer moet wel in de koelkast. Verpak het stuk komkommer in plasticfolie.