Falafel van tuinbonen

Gezond naar 115

Getty Images

Peulvruchten, rijk aan eiwitten en voedingsvezels, zijn goed voor je darmen en verlagen het gehalte aan ongezond cholesterol in het bloed. Genoeg reden dus om wekelijks een bonenschotel of linzensoep op tafel te zetten. Of deze heerlijke falafel van tuinbonen natuurlijk!

Aantal personen 
4-6

Ingrediënten

  • 400 g diepvries- of verse tuinbonen
  • 1 fijngehakte grote rode ui
  • 2-4 teentjes knoflook
  • Zakje bakpoeder
  • Chili- of cayennepeper naar smaak
  • 2 el olijfolie
  • Mespuntje komijn
  • 50-75 g verse peterselie of koriander, gesneden
  • Paneermeel

Bereiding

  • Maak met de staafmixer, blender of foodprocessor een mengsel van de tuinbonen.
  • Meng dit mengsel met de ui, knoflook, bakpoeder, peper, olijfolie, komijn en de peterselie of koriander.
  • Zorg dat dit mengsel stevig maar niet droog aanvoelt. Voeg olijfolie of een beetje water toe als het wel wat droog is. Gebruik extra paneermeel als het te vochtig is.
  • Vorm met de hand platte schijfjes van 4-5 cm doorsnee en 2 cm dik, druk er wat paneermeel op.
  • Bak de schijfjes in wat olie in een koekenpan tot ze goudbruin zijn.

Dit recept komt uit het boek Gezond naar honderdvijftien, geschreven door Eric Claassen, Lisette de Jong en Heidi Klijsen. Op hun facebookpagina delen zij meer gezonde recepten en tips.  Ook vertelt professor Eric Claassen in onderstaande aflevering van Gezond Gesprek van alles over gezond ouder worden. Zo weet je na deze aflevering precies waarom witlof zo goed voor je is en waarom flirten belangrijk is.

 

Auteur