Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
woensdag, 20 september 2017

Fijne kookboeken voor op je lijstje

Cadeaus voor in de zak of onder de boom

Een keukenprins of -prinses kun je natuurlijk altijd blij maken met een mooi kookboek, maar hoe kies je een geschikt exemplaar? Om je een klein beetje te helpen heeft de redactie van GezondheidsNet zijn favorieten op een rijtje gezet. Van Arabisch tot Italiaans en van comfort food tot nieuwe klassiekers. Wij zijn fan.

Plenty More

Het kookboek Plenty van Yotam Ottolenghi is inmiddels een begrip. Met Plenty More schotelt hij je 120 nieuwe, inspirerende vegetarische gerechten voor. Het is weer een feest van intense smaken, verrassende kruiden en verse ingrediënten. Prachtige foto's maken dit boek echt af.

Vis uit blik

Auteur Bart van Olphen zet zich al jaren in voor duurzaam gevangen vis. Vis uit blik is zijn nieuwe kookboek, waarin hij je laat zien hoeveel verrassende culinaire mogelijkheden vis uit blik biedt. Kookinspiratie voor alle vis uit blik, van tonijn, zalm, krab en makreel tot garnalen, mosselen en sardines.

Melk en dadels

Melk en Dadels is een uniek kookboek waarin de lievelingsgerechten van twintig moeders van bekende en andere bijzondere Marokkaanse Nederlanders centraal staan. Dit maakt het geen alledaags kookboek. De moeders delen niet alleen hun liefde voor lekker eten, maar ook hun geschiedenis.

Niven 80/20

Niven staat voor 80 procent groenten en 20 procent vlees of vis. Voor hem is deze 80/20-filosofie helder én logisch; in zijn keuken gaan groenten altijd voor. De recepten worden ondersteund door schitterende fotografie en gelardeerd met informatie over veelgebruikte ingrediënten en handige tips.

Nieuwe klassiekers

De beroemdste kookboekenauteur van Australië komt met haar kookbijbel. In dit boek vind je ruim 300 klassieke recepten, geschikt voor de moderne kok. Het is het ultieme kookboek: alles wat je ooit zou willen koken staat erin vermeld. Allemaal in Donna Hays stijl: eenvoudig, duidelijk en makkelijk.

Simply Italian

Simply Italian is een kookboek met de familierecepten van de Chiappa Sisters. Het zijn de gerechten die ze zelf vaak thuis koken, gewoon met verse ingrediënten. Het boek is doordrenkt met de sfeer van Italië, met extra informatie over de Italiaanse way of life, speciale ingrediënten en menu's. La dolce vita!

Soep bij Janneke thuis

Soep voor de eerste herfstdag of voor witte winterdagen. Met lentegroenten of wanneer de overvloedige zomeroogst je toelacht. Soep voor het hele gezin, soep-voor-twee, of wat te denken van een soepbuffet voor als het feest is? Janneke Philippi deelt haar soepen en allerlei lekkers voor erbij.

Zonder pakjes & zakjes 2

Koken met Karin zónder zakjes en pakjes was een groot succes. Daarom is er nu een vervolg. Ook dit boek bevat verse bereidingen van populaire kant-en-klaargerechten. Daarbij laat Karin zien dat je smakelijk en net zo snel 'vers' kunt koken in plaats van met pakjes en zakjes.

Jamie's comfort food

Comfort food staat voor ultiem genieten. Het gaat over eten dat herinneringen ophaalt, waar je je goed door voelt en vrolijk van wordt. Echt comfort food gaat over seizoenen, over jeugdfavorieten en over speciale momenten. Jamie's comfort food bevat meer dan 100 recepten om al die momenten te vieren.

Het forest feast kookboek

Dit prachtige boek met schitterende fotografie en illustraties is gebaseerd op het populaire blog theforestfeast.com. Het boek bevat honderd verfrissende vegetarische recepten, variërend van voorgerechten en salades tot zoetigheden en cocktails. Alles stap voor stap uitgelegd.

 

Reactie toevoegen

1 Comment

Door Liesbeth (niet gecontroleerd) op do, 12/18/2014 - 09:34

Wat een leuk artikel! Ik heb al weer zitten smullen...........
De ingeblikte duurzame vis ga ik zeker proberen. Het is iets wat ik graag koop, maar waar ik dan niet verder mee kom dan een tonijnsalade. En Melk en dadels ga ik ook kopen. Ik heb haar regelmatig gezien op 24 kitchen, in een programma waarin ze met z'n tweeën koken en ze hebben vaak spannende recepten, die ook niet zo moeilijk zijn. En de verhalen erbij lijken me ook bijzonder.
Redactie, heel erg bedankt voor het voorsorteerwerk!