zondag, 8 december 2019

Flensburger salat

Salade van doperwtjes, radijsjes en augurkjes
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
0-15 minuten
Ingrediënten:
  • 150 gram doperwten (diepvries)
  • 1 bosje radijs
  • 6 kleine zure augurkjes
  • Slabladen
  • 1 eetlepel slasaus
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 2-3 theelepels mosterd
  • Bieslook

Bereiding

1. Kook de doperwtjes in weinig water net gaar.
2. Maak de radijs schoon en snijd ze in vieren.
3. Halveer de augurkjes in de lengte.
4. Maak de slabaden schoon en leg ze op een schaal.
5. Maak een dressing van de slasaus, de yoghurt, royaal mosterd en klein geknipte bieslook.
6. Schik de groente en augurkjes op de slabladen en schep de dressing er naast.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht biefstuk met kruiden-tomatensalsa, snijbonen en aardappelen.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
110 kcal
Eiwit:
5 gram
Koolhydraten:
15 gram
Vet:
3 gram
Verzadigd vet:
0 gram
Vezels:
5 gram