maandag, 30 november 2020

Forel gestoofd in wijn

Vis-à-vis uit de oven

Ingrediënten

  • 2 kleine forellen
  • 1 sjalot
  • 3 takjes peterselie
  • 1 deciliter droge witte wijn
  • 1 theelepel mosterd

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 175° C.
  2. Maak de forellen schoon en bestrooi ze van binnen en van buiten met peper en een beetje zout.
  3. Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
  4. Was de peterselie en knip de takjes klein.
  5. Meng de ui met de peterselie, de wijn en de mosterd.
  6. Leg de vis in een ovenvaste schaal en schep het mengsel er over.
  7. Verdeel de margarine er over.
  8. Laat de vis afgedekt in de hete oven in 35 minuten gaar worden.

Menusuggestie
Lekker met witlofsalade met sinaasappel en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...
2-3 struikjes witlof
2 sinaasappels
1 eetlepel slasaus (25% olie)
1 eetlepel halfvolle yoghurt
6 opscheplepels aardappelpuree

Voedingswaarden per persoon
  Recept Menu
Energie 195 kcal 420 kcal
Eiwit 20 gram 30 gram
Koolhydraten 2 gram 35 gram
Vet 9 gram 15 gram
Verzadigd vet 2 gram 3 gram
Vezels 1 gram 7 gram

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Bron(nen):
Energie
465 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
8 gram
Zout
0 gram