Forel gestoofd in wijn

Getty Images

Vis-à-vis uit de oven

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 2 kleine forellen
  • 1 sjalot
  • 3 takjes peterselie
  • 1 deciliter droge witte wijn
  • 1 theelepel mosterd

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 175° C.
  2. Maak de forellen schoon en bestrooi ze van binnen en van buiten met peper en een beetje zout.
  3. Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
  4. Was de peterselie en knip de takjes klein.
  5. Meng de ui met de peterselie, de wijn en de mosterd.
  6. Leg de vis in een ovenvaste schaal en schep het mengsel er over.
  7. Laat de vis afgedekt in de hete oven in 30 minuten gaar worden.

Menusuggestie
Lekker met witlofsalade met sinaasappel en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig:
2-3 struikjes witlof
2 sinaasappels
1/2 eetlepel slasaus (25% olie)
1 eetlepel halfvolle yoghurt
6 opscheplepels aardappelpuree

Voedingswaarden

Energie 
465kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
8 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum