maandag, 26 oktober 2020

Forel met tomatensaus

Dit is het betere genieten

Ingrediënten

  • 2 kleine forellen
  • Volkorenmeel
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 eetlepel olijventapenade
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 100 gram tomatenblokjes zonder zout
  • Basilicum

Bereiding

  1. Bestrooi de forellen van binnen en van buiten met peper en bestuif de vis met volkorenmeel.
  2. Bak de vis in de hete margarine in ca. 15-20 minuten bruin en gaar.
  3. Was de kerstomaatjes en snijd ze in vieren.
  4. Verwarm de gezeefde tomaten met de tapenade, de kerstomaatjes en 100 ml water.
  5. Maak de saus op smaak met basilicum en peper.
  6. Geef de saus apart bij de vis.

Menusuggestie

Lekker met broccoli en volkoren macaroni.

Hiervoor heb je nodig...

  • 350 gram broccoli
  • 150 gram volkoren macaroni

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine en bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Tapenade:
Gebruik een schone lepel om wat van de tapenade uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar de tapenade in het gesloten bakje maximaal 4 dagen in de koelkast.
Besmeer een volkorenboterham met tapenade en leg er plakken komkommer op. Tapenade is ook lekker in een rauwkostsalade

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
545 kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,4 gram