vrijdag, 14 augustus 2020

Fris gestoofde worteltjes

Het stoven zorgt ervoor dat de smaken van de wortel en de appel in elkaar over gaan.

Ingrediënten

  • 400 gram bospeen
  • 1 appel (geen goudreinet)
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Schrap de worteltjes en halveer de dikke stukken.
  2. Schil de appel en snijd hem in kleine blokjes.
  3. Doe de worteltjes met de blokjes appel en de margarine in een pan en doe er een sluitend deksel op.
  4. Stoof de worteltjes op klein vuur in ca. 15 minuten gaar.

Menusuggestie

Lekker met gebakken tartaar en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 tartaartjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 aardappelen

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Worteltjes, bospeen:
Bewaar worteltjes in de koelkast, dan blijven ze lekker knapperig.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+
Energie
445 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
9 gram
Zout
0,4 gram