zondag, 27 september 2020

Frisse aardappelsalade met komkommer en kip

Ideaal om met mooi weer te eten, deze heerlijke frisse aardappelsalade met komkommer en kip.

Ingrediënten

  • 600 gram vastkokende aardappels (eventueel restje)
  • 1 kleine ui
  • 1 citroen
  • Mespunt suiker
  • 300 gram gerookte kipfilet
  • 1 komkommer
  • 4 bosuitjes
  • 250 gram doperwten (uit diepvries ontdooid)
  • 50 gram rucola
  • 2 eetlepels zure room
  • 2 eetepels mayonaise
  • 2 eetlepels geraspte mierikswortel (potje)

Bereiding

Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Kook de blokjes in 15 minuten gaar. Giet ze af en laat ze wat afkoelen. Pel en snipper de ui. Rasp de schil van de citroen, pers de citroen uit. Meng het sap met de rasp, de ui en de suiker. Zet weg. Verdeel de kip in blokjes of reepjes. Snijd de komkommer in blokjes. Snijd de bosui in stukjes van ca 1 cm. Meng de aardappels met bosui, citroenmengsel, komkommer, kip, doperwten en rucola. Meng de zure room, mayonaise en mieriks­wortel door elkaar en schep dit door de salade. Breng op smaak met zout en peper.

Lekker kruidig

Verse bieslook, peterselie en basilicum geven extra smaak. Kweek ze zelf in de tuin of op het balkon.

 

Aantal personen

4

Bereidingsduur

25
Bron(nen):