vrijdag, 3 juli 2020

Frittata met groente

Een Italiaans gerecht dat lijkt op een omelet

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 2 preien
  • 1 kleine courgette of een rest gare groente of 250 gram roerbakgroente
  • 2 eetlepels olie
  • Tijm
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels halfvolle melk
  • 40 gram geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui in snippers, de preien in ringen en de courgette in halve plakken.
  3. Fruit de ui en de prei in de olie in een grote koekenpan zacht.
  4. Voeg de courgette toe met wat tijm, peper en een beetje zout.
  5. Stoof de courgette in 8 minuten gaar.
  6. Klop de eieren los met de melk en wat peper en klop de kaas er door. Schenk dit over de groente.
  7. Laat de eieren met een deksel op de pan in ca. 10 minuten gaar worden. Keer eventueel de frittata met behulp van een grote deksel en laat de andere kant kleuren.

Menusuggestie

Lekker met volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig:
4 sneetjes volkorenbrood

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
520 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
35 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
8 gram
Vezels
10 gram
Zout
2 gram
Trefwoorden: