zondag, 8 december 2019

Frittata met groente

Een Italiaans gerecht dat lijkt op een omelet
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15-30 minuten
Ingrediënten:
  • 1 grote ui
  • 2 preien
  • 1 kleine courgette of een rest gare groente of 250 gram roerbakgroente
  • 2 eetlepels olie
  • Tijm
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels halfvolle melk
  • 40 gram geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui in snippers, de preien in ringen en de courgette in halve plakken.
  3. Fruit de ui en de prei in de olie in een grote koekenpan zacht.
  4. Voeg de courgette toe met wat tijm, peper en een beetje zout.
  5. Stoof de courgette in 8 minuten gaar.
  6. Klop de eieren los met de melk en wat peper en klop de kaas er door. Schenk dit over de groente.
  7. Laat de eieren met een deksel op de pan in ca. 10 minuten gaar worden. Keer eventueel de frittata met behulp van een grote deksel en laat de andere kant kleuren.

Menusuggestie

Lekker met volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig:
4 sneetjes volkorenbrood

Voedingswaarde per persoon

Energie:
520 kcal
Eiwit:
30 gram
Koolhydraten:
35 gram
Vet:
25 gram
Verzadigd vet:
8 gram
Vezels:
10 gram
Zout:
2 gram