maandag, 23 september 2019

Frittata met spinazie en chorizo

Een peulenschil
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15-30 minuten
Ingrediënten:
  • 50 gram chorizo
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gram spinazie
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels halfvolle yoghurt
  • Tijm

Bereiding

  1. Snijd de chorizo in reepjes. Bak de chorizo in een koekenpan met een antiaanbaklaag langzaam bruin.
  2. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein. Fruit de ui en de knoflook kort mee met de chorizo.
  3. Was de spinazie. Laat de spinazie met aanhangend water slinken.
  4. Druk er zoveel mogelijk vocht uit. Doe de spinazie bij het chorizomengsel.
  5. Klop de eieren los met de yoghurt en voeg peper en tijm toe.
  6. Schenk de eieren over het spinaziemengsel. Laat de eieren met een deksel op de pan op klein vuur in ca. 10 minuten gaar worden.
  7. Snijd de frittata in punten en geef er brood bij.

Menusuggestie

Lekker met volkorenbrood en kerstomaatjes met basilicum.

Hiervoor heb je nodig:

  • 4 volkoren boterhammen
  • 250 gram kerstomaatjes
  • Basilicum

Voedingswaarde per persoon

Energie:
455 kcal
Eiwit:
30 gram
Koolhydraten:
40 gram
Vet:
20 gram
Verzadigd vet:
6 gram
Vezels:
10 gram
Zout:
2,15 gram