maandag, 19 april 2021

Frittata van uien en geitenkaas

Frittata kun je in de oven bereiden. Stop alles in een ovenschaal en laat het gaar worden.

Ingrediënten

  • 400 gram zoete uien of 200 gram rode en 200 gram gewone uien
  • 1 eetlepel olie
  • Mespuntje tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eieren
  • 50 gram zachte geitenkaas

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 175° C.
  2. Maak de uien schoon en snijd ze in halve ringen.
  3. Gebruik voor het fruiten van de uien een pan die ook in de oven kan of doe het mengsel later over in een ovenvaste schaal.
  4. Fruit de uien in de olie 10 minuten heel zacht.
  5. Laat de uien heel licht kleuren.
  6. Voeg de tijm toe met peper en een beetje zout en pers het teentje knoflook er boven uit.
  7. Neem de pan van het vuur.
  8. Klop de eieren los met peper en weinig zout en schenk dit over de uien.
  9. Verkruimel de geitenkaas en strooi de kaas er over.
  10. Laat het gerecht in de hete oven in ca. 15 minuten gaar worden en goudbruin kleuren.

Menusuggestie

Lekker met komkommersalade en volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig:

  • 1 komkommer
  • azijn
  • 4 sneetjes volkorenbrood

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
440 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
40 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
6 gram
Vezels
10 gram
Zout
1,3 gram