woensdag, 28 oktober 2020

Fruit smoothie

Restjes fruit die je nog hebt liggen, kun je verwerken tot een heerlijke fruitsmoothie.

Ingrediënten

  • 1 perssinaasappel
  • 2 kleine bananen (of 2 rijpe perziken of nectarines of 150 gram aardbeien)
  • 2 dl magere yoghurt

Bereiding

  1. Pers de sinaasappel uit.
  2. Pel de bananen en snijd ze in stukken.
  3. Pureer het fruit in een keukenmachine of met een staafmixer fijn.
  4. Voeg de yoghurt en het sinaasappelsap toe en klop het luchtig.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht spinazie ovenschotel met vegetarische reepjes

Hiervoor heb je nodig...

Ingrediënten over?

Yoghurt:
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Wil je het snel opmaken? Maak tzatziki, een frisse saus van yoghurt met komkommer. Lekker bij de warme maaltijd of met brood.

 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
680 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
100 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
15 gram
Zout
2 gram