Fruitsalade met aardbeiendressing

Getty Images

Een frisse salade om simpelweg van te genieten.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram aardbeien
  • 100 gram rode bessen, bosbessen of blauwe bessen
  • 50 gram frambozen
  • 2 pruimen

Bereiding

  1. Maak het fruit schoon.
  2. Prak een kwart van de aardbeien met een vork wat fijn.
  3. Houd 2 mooie trosjes bessen achter voor garnering.
  4. Halveer grote aardbeien en snijd de pruimen in stukjes.
  5. Meng het fruit en schep de aardbeiendressing er voorzichtig door.
  6. Verdeel over 2 schaaltjes en garneer met een trosje bessen.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht biefstuk, prei gemarineerd in kruidenvinaigrette en aardappelen.

Ingrediënten over?

Zacht fruit:
Bewaar zacht fruit zoals aardbeien, bessen, frambozen onafgedekt maximaal drie dagen in de koelkast. Zorg dat het fruit niet vochtig wordt, leg het eventueel op keukenpapier om vocht te absorberen.

Voedingswaarden

Energie 
60kcal
Eiwit 
2 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
0 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
0 milligram
Auteur