
Getty Images
Een frisse salade om simpelweg van te genieten.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 100 gram aardbeien
- 100 gram rode bessen, bosbessen of blauwe bessen
- 50 gram frambozen
- 2 pruimen
Voedingswaarden
Energie
60kcal
Eiwit
2 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
4 gram
Vet
0 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
0 milligram
Bereiding
- Maak het fruit schoon.
- Prak een kwart van de aardbeien met een vork wat fijn.
- Houd 2 mooie trosjes bessen achter voor garnering.
- Halveer grote aardbeien en snijd de pruimen in stukjes.
- Meng het fruit en schep de aardbeiendressing er voorzichtig door.
- Verdeel over 2 schaaltjes en garneer met een trosje bessen.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht biefstuk, prei gemarineerd in kruidenvinaigrette en aardappelen.
Ingrediënten over?
Zacht fruit:
Bewaar zacht fruit zoals aardbeien, bessen, frambozen onafgedekt maximaal drie dagen in de koelkast. Zorg dat het fruit niet vochtig wordt, leg het eventueel op keukenpapier om vocht te absorberen.