dinsdag, 1 december 2020

Fruitspiesen

Spies fruit op een stokje en laat het warm worden op de barbecue, of in de oven. Heerlijk om mee af te sluiten.

Ingrediënten

  • 500 gram fruit in blokjes
  • 1 eetlepel honing
  • ½ perssinaasappel
  • 2 mespunt kaneel of gemalen kruidnagel

Bereiding

Materialen

8 houten prikkers of dunne metalen spiesjes

Bereiding

  1. Schil het fruit of was het goed onder stromend water.
  2. Rijg (verse) ananasblokjes, stevige aardbeien, blokjes appel, halve abrikoosje, stukken stevige banaan, blokjes meloen, parten sinaasappel om en om aan spiesen.
  3. Pers de sinaasappel uit.
  4. Meng de honing met 1 eetlepel sinaasappelsap en wat kaneel of kruidnagel.
  5. Bestrijk hiermee de spiesen. Laat de spiesen op een barbecueschaal of rooster in 6-8 minuten kleuren.

Ingrediënten over?

Bewaar de rest van het sinaasappelsap afgedekt in de koelkast.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
50 kcal
Eiwit
0 gram
Koolhydraten
10 gram
Vet
0 gram
Verzadigd vet
0 gram
Vezels
1 gram
Zout
0 gram