maandag, 30 november 2020

Garnalen met kerstomaatjes

Deze pittige garnalen passen perfect bij een heerlijke zomerdag. Maar je kunt ze natuurlijk het hele jaar door eten.

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rode peper
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 2 takjes peterselie
  • 2 eetlepels olie
  • 150 gram (grote) garnalen
  • tijm
  • 1 klein bruin stokbrood

Bereiding

  1. Was de courgette en verwijder de steelaanzet. Snijd hem in dunne plakken.
  2. Pel de knoflook en snijd het klein.
  3. Verwijder van de peper de pitjes. Snijd het stukje peper in smalle ringetjes.
  4. Was de tomaatjes.
  5. Was de peterselie en knip het klein.
  6. Verwarm 1 eetlepel olie en roerbak hierin de courgette in een paar minuten gaar.
  7. Bak de garnalen in de rest van de olie 2 minuten.
  8. Bak de knoflook en de peper kort met de garnalen mee.
  9. Bak de tomaatjes 2 minuten mee met de garnalen. Strooi er de peterselie over.
  10. Maak de courgette op smaak met wat tijm.
  11. Geef er brood bij.

Ingrediënten over?

Spaanse peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2-3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15
Bron(nen):
Energie
460 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
9 gram
Zout
2,9 gram