vrijdag, 25 september 2020

Garnalen op een bedje van komkommer

Zelf koken met verse ingrediënten is gezonder, voedzamer en hoeft helemaal niet lang te duren. Daarom zetten we regelmatig smaakvolle recepten op een rij. Van maaltijden die eenvoudig zijn te bereiden en zo lekker dat je je vingers nog lang aflikt. Gram voor gram gekeurd door de diëtisten van Valtaf.nl.Bovendien passen we op de calorieën. Door je in de keuken aan het werk te zetten en door vetarme ingrediënten op je boodschappenlijstje te zetten.

Ingrediënten

  • 300 gram garnalen 
  • 6 takjes koriander 
  • 2 bosuitjes 
  • 1 komkommer 
  • 4 eetlepels citroensap 
  • 2 eetlepels honing 
  • zout en peper

Bereiding

Was de koriander en knip de blaadjes klein.
Was de bosuitjes en snijd ze in smalle ringen. 
Was ook de komkommer en snijd hem in dunne plakken. 
Maak een sausje van het citroensap, de honing, de koriander, peper en zout. 
Leg op 4 borden plakjes komkommer en verdeel de garnalen hierover. Strooi de uienringetjes erop en druppel het sausje er overheen.

Aantal personen

4

Bereidingsduur

15