Garnalencocktail

Getty Images

Feestelijk voorafje

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 vleestomaat
  • 1 eetlepel slasaus 25 procent olie
  • 2 eetlepels biogarde yoghurt, halfvol
  • ½ eetlepel tomatenketchup
  • ½ eetlepel droge sherry
  • Stukje komkommer
  • 100 gram gepelde garnalen
  • 2 takjes peterselie

Bereiding

  1. Ontvel de tomaat en verwijder het zachte deel met de pitjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Maak een sausje van de slasaus, de yoghurt, de tomatenketchup, de sherry, en wat peper.
  3. Was het stukje komkommer en schaaf het met een kaasschaaf in dunne slierten.
  4. Schep de komkommer in 2 glazen coupes.
  5. Meng de stukjes tomaat met de garnalen en verdeel dit over de coupes.
  6. Schep het sausje er over.
  7. Garneer met wat kleingesneden peterselie.

Voedingswaarden

Energie 
125kcal
Eiwit 
10 gram
Koolhydraten 
6 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
6 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
1540 milligram
Auteur