vrijdag, 3 juli 2020

Garnalencocktail

Feestelijk voorafje

Ingrediënten

  • 1 vleestomaat
  • 1 eetlepel slasaus 25 procent olie
  • 2 eetlepels biogarde yoghurt, halfvol
  • ½ eetlepel tomatenketchup
  • ½ eetlepel droge sherry
  • Stukje komkommer
  • 100 gram gepelde garnalen
  • 2 takjes peterselie

Bereiding

  1. Ontvel de tomaat en verwijder het zachte deel met de pitjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Maak een sausje van de slasaus, de yoghurt, de tomatenketchup, de sherry, en wat peper.
  3. Was het stukje komkommer en schaaf het met een kaasschaaf in dunne slierten.
  4. Schep de komkommer in 2 glazen coupes.
  5. Meng de stukjes tomaat met de garnalen en verdeel dit over de coupes.
  6. Schep het sausje er over.
  7. Garneer met wat kleingesneden peterselie.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
125 kcal
Eiwit
10 gram
Koolhydraten
6 gram
Vet
6 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
1 gram
Zout
1,54 gram