woensdag, 2 december 2020

Gebakken forel met limoen

Hartig fris

Ingrediënten

  • 2 limoentjes
  • 2 kleine forellen
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 dl groentebouillon met minder zout

Bereiding

  1. Boen de limoenen goed schoon.
  2. Snijd 1 limoen in dunne plakken en halveer ze. Snijd van de andere limoen dunne reepjes van de schil.
  3. Bestrooi de forellen van binnen en van buiten met peper.
  4. Leg in de buikholtes de halve plakjes limoen.
  5. Verwarm de margarine en bak hierin de forellen in 15 minuten gaar en bruin.
  6. Neem de vis voorzichtig uit de pan.
  7. Roer de reepjes limoenschil door de achtergebleven margarine.
  8. Voeg de bouillon toe en maak de saus op smaak met wat limoensap.

Menusuggestie

Lekker met broccoli en gebakken aardappelen. Hiervoor heb je nodig:

  • 500 gram broccoli
  • 6 aardappelen
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
430 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
30 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
8 gram
Zout
0,5 gram
Trefwoorden: