 
Getty Images
      
  Hartig fris
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  15-30 minuten
          Ingrediënten
- 2 limoentjes
- 2 kleine forellen
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 dl groentebouillon met minder zout
Voedingswaarden
    Energie 
              
  430kcal
          
    Eiwit 
              
  35 gram
          
    Koolhydraten 
              
  30 gram
          
    Vezels 
              
  8 gram
          
    Vet 
              
  15 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  3 gram
          
    Zout 
              
  500 milligram
          Bereiding
- Boen de limoenen goed schoon.
- Snijd 1 limoen in dunne plakken en halveer ze. Snijd van de andere limoen dunne reepjes van de schil.
- Bestrooi de forellen van binnen en van buiten met peper.
- Leg in de buikholtes de halve plakjes limoen.
- Verwarm de margarine en bak hierin de forellen in 15 minuten gaar en bruin.
- Neem de vis voorzichtig uit de pan.
- Roer de reepjes limoenschil door de achtergebleven margarine.
- Voeg de bouillon toe en maak de saus op smaak met wat limoensap.
Menusuggestie
Lekker met broccoli en gebakken aardappelen. Hiervoor heb je nodig:
- 500 gram broccoli
- 6 aardappelen
- 1 eetlepel vloeibare margarine
 
 
 
 
 
 
 
