Gebakken rijst met ananas, gestoofde vis en snijboontjes

Getty Images

Door rijst na het koken te bakken met kruiden krijgt het veel meer smaak.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 2 schelvisfilets
  • viskruiden zonder zout
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 400 gram snijbonen
  • 2 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • ½ spaanse peper
  • 150 gram verse ananasstukjes

Bereiding

  • Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Dep de vis droog en bestrooi de vis met viskruiden. 
  • Verwarm de helft van de margarine en bak hierin de vis voorzichtig aan een kant bruin.
  • Voeg een paar lepels water toe en stoof de vis in 8 minuten gaar.
  • Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten. Kook de snijbonen in een bodempje water in ca. 10 minuten gaar.
  • Maak de bosuitjes en de knoflook schoon en snijd dit klein.
  • Snijd het stukje peper fijn.
  • Fruit de bosui, knoflook en peper zacht in de rest van de margarine.
  • Bak de gare rijst al omscheppend mee. Warm de ananas mee.
  • Geef de rijst met de vis en snijbonen.

Allergie info

Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Auteur