
Getty Images
Met dit recept zet je iets bijzonders op tafel.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 6 aardappelen
- 500 gram pastinaak
- 1 sinaasappel
- 3 eetlepel vloeibare margarine
- 2 biefstukjes
- zwarte peper
- 1 eetlepel suiker
- tijm of rozemarijn
Voedingswaarden
Energie
590kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
200 milligram
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Was de pastinaak of schil hem met een dunschiller.
- Snijd de pastinaak in plakken of staafjes.
- Boen de sinaasappel goed schoon.
- Rasp de buitenkant van de schil en pers de sinaasappel uit.
- Verwarm 1 eetlepel margarine en bak hierin de pastinaak zacht.
- Voeg het sinaasappelsap, de geraspte schil en wat water toe en smoor de pastinaak in 5-8 minuten gaar.
- Bestrooi de biefstuk met peper. Bak het vlees in de rest van de margarine in 4-6 minuten bruin.
- Neem het deksel van de pan van de pastinaak en strooi de suiker en wat tijm over de groente.
- Laat op hoog vuur de vloeistof verdampen tot de groente met een laagje is bedekt.
- Strooi er wat (vers gemalen) zwarte peper over.
- Neem de biefstuk uit de pan en houd het warm. Schenk 50 ml water in de pan en roer het aanbaksel los. Kook de jus even door.
- Geef de biefstuk met jus en aardappelen bij de geglaceerde pastinaak.
Ingrediënten over?
Sinaasappels:
Sinaasappels zijn op kamertemperatuur 10 tot 21 dagen te bewaren. Bewaar ze niet in de koelkast. Sinaasappels rijpen sneller als ze naast een banaan liggen.