Getty Images
      
  Gegrilde tartaar met aardappelen en spitskool. Voor de saus gebruik je een beetje yoghurt, paprika en verse kruiden.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  15-30 minuten
          Ingrediënten
- 6 aardappelen
 - 2 rode paprika's
 - stukje ui
 - 1 teentje knoflook
 - 2 eetlepels vloeibare margarine
 - 500 gram spitskool
 - 2 rundertartaartjes
 - peper
 - 4 takjes selderij
 - 2 eetlepels halfvolle yoghurt
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  445kcal
          
    Eiwit 
              
  25 gram
          
    Koolhydraten 
              
  45 gram
          
    Vezels 
              
  10 gram
          
    Vet 
              
  15 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  4 gram
          
    Zout 
              
  300 milligram
          Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
 - Maak de paprika’s schoon en snijd ze klein.
 - Snijd het stukje ui klein.
 - Pel de knoflook.
 - Fruit de ui en het hele teentje knoflook in de margarine zacht.
 - Voeg de paprika en 100 ml water toe en kook dit 10 minuten.
 - Maak de spitskool schoon en snijd de groente in repen.
 - Kook de spitskool in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
 - Grill de tartaar in een hete grillpan of onder de grill in 8 minuten gaar en bruin. Strooi er wat peper over.
 - Was de selderij en knip het klein.
 - Neem het teentje knoflook uit de paprika en pureer de paprika's met een staafmixer of in een keukenmachine.
 - Warm de paprikasaus goed door en maak hem op smaak met peper en de selderij. Roer er van het vuur af de yoghurt door.
 - Geef de saus, de spitskool en de aardappelen bij de tartaar.
 
Extra informatie
Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Yoghurt:
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.
Rasp een halve komkommer en pers een teentje knoflook uit. Roer er yoghurt door voor een snelle tzatziki. Eet de tzatziki als saus bij een warme maaltijd of met brood.