zaterdag, 23 januari 2021

Gegrild tartaartje met spinaziesalade en nieuwe aardappeltjes

Aardappels, groente en vlees. Met deze maaltijd kun je weer even vooruit.

Ingrediënten

  • 400 gram kleine (nieuwe) aardappelen
  • 2 rode uien
  • 200 gram spinazie
  • 1 bos radijs
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 takjes selderij
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 rundertartaartjes

Bereiding

  1. Boen de aardappelen goed schoon en kook ze in een bodempje water in 20 minuten gaar.
  2. Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
  3. Was de spinazie en dep de groente goed droog.
  4. Maak de radijs en de tomaatjes schoon. Snijd de radijs in vieren en halveer de tomaatjes.
  5. Bak de uienringen in 1 eetlepel olie zacht.
  6. Was de selderij en knip het klein.
  7. Klop een dressing van de rest van de olie, 1 eetlepel water, azijn, de mosterd en een deel van de selderij.
  8. Bestrooi de tartaartjes met peper en grill ze in een hete grillpan in 6 minuten bruin.
  9. Meng de rest van de selderij en de helft van de gebakken uien door de aardappelen.
  10. Schep de rest van de uien op de tartaar.
  11. Meng de spinazie met de radijs, de tomaatjes en de dressing.

Ingrediënten over?

Selderij:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de selderij onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
460 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
8 gram
Zout
0,4 gram