Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
donderdag, 29 juni 2017

Gegrilde groente met brood

Een boterham met hummus (zonder zout) wordt nog lekkerder met gegrilde groente.
Aantal personen:
6
Bereidingsduur:
0-15 minuten
Ingrediënten:
  • 1 kleine aubergine
  • ½ courgette
  • 1 paprika
  • ½ eetlepel olijfolie
  • Tijm
  • 3 volkoren boterhammen
  • Hummus zonder zout

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Schaaf de courgette en de aubergine in dunne plakken en snijd de paprika in repen Druppel wat olie over de groente.
  3. Verwarm een grillpan of verwarm de grill. Gril de groente in een paar minuten gaar.
  4. Laat de groente afkoelen en bestrooi het met wat peper en tijm.
  5. Rooster het brood en laat het afkoelen.
  6. Besmeer de boterhammen met hummus en snijd ze schuin door. Beleg met gegrilde groente.

Ingrediënten over?

Courgette:
Doe een stukje folie over het snijvlak van de courgette en bewaar het stukje maximaal 2 dagen in de koelkast.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
80 kcal
Eiwit:
4 gram
Koolhydraten:
10 gram
Vet:
2 gram
Verzadigd vet:
0 gram
Vezels:
3 gram
Zout:
0,2 gram