donderdag, 21 oktober 2021

Gegrilde herfstgroente

Heerlijke ovenschotel met herfstgroente.

Ingrediënten

  • Stuk pompoen
  • 2 rode uien
  • 1 winterwortel
  • 1/2 knolselderij
  • 1 el olijfolie
  • 1 sinaasappel
  • 1 rijpe avocado
  • 2 el hazelnoten

Bereiding

Warmde oven voor op 200° C. Maak de groente schoon. Snijd de pompoen in stukken, de uien in partjes, de wortel in plakken en de knolselderij in blokjes. Meng olie en peper door de groente. Schep ze op een bakplaat (met bakpapier). Grill de groente in de hete oven in 25- 30 minuten gaar. Schep ze halverwege een keer om. Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil af. Pers de sinaasappel uit. Halveer de avocado, verwijder de pit. Pureer het vruchtvlees met het sinaasappelsap en wat -schil tot een dressing. Hak de hazelnoten grof. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin. Verdeel de groente over vier borden, schep de dressing er op en strooi de hazelnoten er over.

Aantal personen

4

Bereidingsduur

45 minuten
Energie
215 kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
7 gram
Zout
0,11 gram